Gerben Tuin


Gerben Tuin is in zijn carrière als acteur en presentatie trainer steeds meer waarde gaan hechten aan groepsinteractie en groepsdynamiek. Hij heeft jarenlang gespeeld en geëxperimenteerd in theatergroep The Dutch Factory, waar publieksinteractie en improvisatie hoog in het vaandel stonden, en leert mensen via publieksinteractie meer comfort te krijgen tijdens het presenteren.


Gedurende zijn leven is hij meerdere malen geconfronteerd met ziekte en vergankelijkheid en merkte dat zijn houding gedurende de jaren veranderde. De kracht van de stilte is iets wat hij in zijn werk en in zijn leven veelvuldig toepast.

Sam Morris


Sam Morris is een Britse theatermaker die sind 2010 in Nederland woont. Na een Engelstalige theatergroep opgericht en gedreven te hebben, en veel in het Engels gespeeld te hebben, voelde hij dat het hoog tijd was om in het Nederlands te gaan werken.


In zijn leven heeft hij veel mensen met dementie zien lijden; zowel de getroffenen als de verzorgers. Hij verloor zijn moeder zonder kans om afscheid te nemen. Sam gelooft in de kracht van vorm, ceremonie en ritueel, maar ook in theater en het daadwerkelijke doen, oftewel belichaamde kennis.

Madelief Schram


Madelief Schram is een Nederlands/Vlaamse actrice. Ze studeerde af in muziektheater bij Muda Kunstencentrum in Evergem, speelde, schreef en produceerde een aantal korte studentenfilms en volgt momenteel les aan Mulholland Academy in Amsterdam.

 

Madelief kwam tijdens haar jeugd veel in aanraking met de dood. Ze leerde hiervan dat alle levensfases onlosmakelijk verbonden zijn en elkaar nodig hebben om in balans te blijven. Een voorbeeld hiervan is terug te vinden in de natuur, de seizoenen, het pad van geboorte, leven, sterven en wedergeboorte.

Dirk van der Pol


Ter voorbereiding op de repetities van 'Pogingen tot afscheid’ zocht Dirk op internet naar wat je kunt doen bij het naderende overlijden van iemand die je goed kent. Veel verder dan het spreekwoordelijke ‘luisterend oor’ is hij niet gekomen. Zelf ervoer hij dat wat bij de één troost bood, bij de ander juist averechts werkte. Het is zo persoonlijk, zo intiem ook. 

 

Als (trainings-)acteur speelde hij meermaals personages in de laatste levensfase. Steeds probeerde hij te voelen waar zijn karakter in die situatie behoefte aan zou kunnen hebben. Het blijft echter bijna onvoorstelbaar. 


Wat zou het mooi zijn als we in deze theatrale zoektocht samen met onze gasten nieuwe rituelen of handreikingen vinden.

Simone Nuissl


Simone Nuissl groeide op in Amsterdam in een kunstzinnig gezin.
Ze heeft meerdere jaren in het buitenland gewoond waar ze ook haar kinderen heeft gekregen.


Ze is altijd met de kunsten bezig geweest en bij terugkeer in Nederland afgestuurd op drama bij Fontys Hoge School voor Kunsten.

Amber Teterissa


Amber Teterissa is actrice, regisseuse en communicatie trainer. Vanuit haar passie voor veranderlijk theater was ze de oprichter van theatergroep The Dutch Factory, waar publieksinteractie en improvisatie hoog in het vaandel stonden. De waardes die ze toen ontdekte zijn tot de dag van vandaag deel van de voedingsbodem in al haar werk.